SiS – Stichting Interculturele Stad in beeld

De stichting SIS richt zich op het stimuleren van toenadering tussen bevolkingsgroepen in grote steden, door het inzetten van visueel materiaal.

Allereerst door middel van onze eerste Amsterdamse nationaliteitendag in 2010, “Wereldburgers van Amsterdam 2010”.Ten tweede met “Wereldkunstenaars van Amsterdam 2010 en 2011”.

Stichting SIS heeft ook meegeholpen om nationaliteiten te vinden voor de 2e Amsterdamse nationaliteitendag van één land, één samenleving in juni 2013. Zie ook onder ‘Blog’-tab.

Asscher-plus-bestuur
© Marjan Borsjes
Burgemeester Lodewijk Asscher met
het bestuur van stichting SIS.
Voorzitter A. Lezhari ontbreekt.

Stitching Interculturele Stad in beeld (SIS) en Fotografie Marjan Borsjes organiseerden, samen met vele andere organisaties, in het voorjaar 2010 het evenement ‘Wereldburgers van Amsterdam’ om te vieren dat Amsterdam zoveel verschillende nationaliteiten had.

Er waren informele gesprekken,en presentatrice Anousha Nzume kondigde bijdragen aan van o.a.Uyguren, een Sloweense, een Roemeen, Brazilianen, dans,en de muziekjam.
Op deze bijeenkomst maakte Marjan Borsjes twee groepsfoto’s met mensen van zoveel mogelijk van de 179 nationaliteiten in Amsterdam.(Degenen die op de foto staan, kregen de foto later toegestuurd).
Deze speciale middag had een feestelijke uitstraling. Wij vierden samen het ‘wereldburgerschap’ !

Uit deze viering kwamen twee exposities voort (in 2010 en 2011) in het kader van het project Wereldkunstenaars van Amsterdam.

wereldkunstenaars.amsterdam

Wereldkunstenaars940sh